Historien

Historien gentager sig, når parret Morten og Julie åbner egen klinik d. 1. september på Jernbanegade 40.

Tilbage i 1972 åbnede den dengang 24-årige tandtekniker Åse Christensen egen klinik i sin fars lokaler på Jernbanegade i Roskilde, og her 50 år senere er det så Åse, der udlejer de samme lokaler til parret Morten Ryde Holm-Hansen og Julie Holm-Hansen med klinikken ’Gebisset’.

Det meste af august har de opmærksomme kunne spotte nyt liv i de gamle købmandslokaler, hvor Åse Christensens far engang havde butik i Valdemars Gård. For her har både håndværkere og Morten og Julie selv haft travlt med at gøre lokalerne klar til åbningen af byens nye kliniske tandteknik-klinik. Den 1. september er de klar til at tage imod de første patienter.

Parret er dog langt fra nye i tandteknik-verdenen. Senest har de to arbejdet hos anden klinisk tandtekniker og Morten har tidligere arbejdet med udvikling af 3D-scanningsteknik af tænder – en digital teknik, der gør processen med at få en tandprotese langt mere behagelig for patienten end tidligere, og som giver et mere naturtro resultat.

For halvandet år siden vendte han tilbage til arbejdet som tandtekniker, fordi han savnede den direkte kontakt med dem, som det hele handler om, nemlig patienterne. I dag kalder Morten sig selv for digital gebissnedker.

”Vores egen klinik Gebisset skal først og fremmest være et trygt sted at komme, hvis du har brug for tandproteser af enhver slags. Vi har tidligere hjulpet rigtig mange forskellige mennesker med at få de tænder, der passer lige præcis til dem. Vi har hjulpet alt fra den helt unge fyr, der har slået en enkelt tand ud, til pensionister, der har behov

- Gebisset - thumbnail Faelles billede 30aug22 - Historien

for en fuld protese. Vi kalder os tandteknikeren, der får smilet frem, og det betyder både, at det skal være rart og uformelt at komme til os, og samtidig vil de nye tænder helt sikkert få patienterne til at finde deres bredeste smil frem,” fortæller Morten.

”Vi synes, at det er vigtigt at have god tid til vores patienter. Hos os skal der være tid til at lytte og høre, hvad den enkelte patient rent faktisk gerne vil have og har behov for. Og er man i en situation som patient, hvor det er svært at komme til os, så har vi muligheden for at komme på hjemmebesøg,” supplerer Julie, der er klinikkens administrative mus og klinikassistent hos Gebisset.

Åse Christensen nåede at have klinik på adressen i mere end 40 år. Om Morten og Julies ’Gebisset’ bliver lige så længe, vil tiden vise, men én ting er sikkert: De to er mere end klar til at åbne et nyt kapitel på Jernbanegade, hvor de glæder sig til at hjælpe patienterne.

- Gebisset - Ryde - Historien

Morten Ryde Holm-Hansen

- Gebisset - IMG 0701 - Historien

Julie Holm-Hansen